Szervezeti tagságaink

Budapest Mentőszervezet Egyesület

Tagság kezdete: 2015

A Budapest Önkéntes Mentőszervezet Egyesület 2015-ben alakult meg azzal a szándékkal, hogy összefogja a fővárosban működő önkéntes mentéssel, katasztrófaelhárítással foglalkozó civil szervezeteket. Közös képzéseket és gyakorlatok szervez, ezáltal elősegíti a hatékony és gördülékeny közös munkát káresemény felszámolásakor.

Egyesületünk alapító tagja, és a kezdetektől fogva a gerincét alkotja a Budapest Mentőszervezetnek, aktivitás, létszám, eszközpark és képzettség tekintetében is.

www.budapestmentoszervezet.hu

Önkéntes Polgári Védelmi Csapatok Európai Egyesülete (EVOLSAR)

Tagság kezdete: 2016

2014-ben 5 szervezet, egy máltai, egy olasz, egy portugál, egy görög és egy ciprusi csapat összefogásával alakult meg az EVOLSAR. Bár jelen voltunk a megalakuláskor is, 2016 áprilisában léptünk be hivatalosan is tagjainak sorába.

A szervezet célja, hogy összefogja Európa önkéntes polgári védelemmel foglalkozó csapatait, közösen gyakoroltassa és fejlessze őket, ezáltal lehetőséget teremtve egymás eszközeinek, mentési metódusainak megismerésére. A számos európai tagszervezet, valamint a további együttműködők így könnyedén, már összeszokott csapatként tudnak dolgozni, amennyiben valamely tag országában olyan katasztrófa történik, mely külső erők bevonását teszi szükségessé.

www.evolsar.eu

Nemzetközi Polgári Védelmi Szervezet (ICDO)

Tagság kezdete: 2018

1972. március 1-jén jött létre a Nemzetközi Polgári Védelmi Szervezet, megalakulásának napján pedig minden évben a polgári védelem világnapját ünnepeljük. A szervezetnek közel 60 ország tagja, és több mint 20 szervezet társult tagként van jelen. A Genfben székelő nemzetközi szervezetnek Egyesületünk 2018 tavaszán lett társult tagja, mely igen nagy elismerése 15 éve tartó tevékenységünknek.

www.icdo.org

Elsősegélynyújtó és Katasztrófaelhárító Szervezetek Nemzetközi Szövetsége (FEMERAID)

Tagság kezdete: 2012

A Federation of Medical Aid and Emergeny Care Services 1995-ben alakult, jelenleg közel 20 országban működő humanitárius szervezet, melynek Egyesületünk a budapesti egysége. Több esetben vettünk már részt a Femeraid keretében szervezett képzésen Olaszországban, de két hetet dolgoztunk a Femeraid szlovák egységével közösen a 2014-es, Bosznia-Hercegovinát sújtó árvíz kárelhárító munkálataiban is.

www.femeraid.org