2010. február 28., vasárnap 15:26

Sajtóközlemény SK-001/2010

Katasztrófa egészségügy –  március 01. a polgári védelem világnapja

1972-ben a svájci Genfben megalakult a Nemzetközi Polgári Védelmi Szervezet (International Civil Defence Organization, ICDO), idén 19. alkalommal a világ majd minden országában, március 01-én erre emlékeznek a polgári védelemmel foglalkozó szervezetek és a lakosok. E nap a polgári védelem nemzetközi világnapja.

Ebből az alkalomból a Közép-Budai Önkéntes Polgári Védelmi Egyesület – az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is – nyilvános programot szervezett a világnaphoz közel eső hétvégére, amelynek témáját a Nemzetközi Polgári Védelmi Szervezet aktuális ajánlását figyelembe véve határoztuk meg. 2010. február 28-án, vasárnap 10:00 és 16:00 között várjuk az érdeklődőket Budapest XII. Kerületében, az Alkotás utca és a Csörsz utca sarkánál (MOM Park Bevásárlóközpont főbejárat előtti terület). A Nemzetközi Polgári Védelmi Szervezet elhatározása, Nawaf Al-Sleibi a szervezet főtitkárának üzenete (elérhető: http://www.icdo.org/uploaded/files/1264083355_jmpc-2010.pdf) alapján 2010-ben a Polgári Védelmi Világnap témája a katasztrófa egészségügy.

Ehhez illeszkedően rendezvényünkön megtekinthető lesz sátorba telepített mobil orvosi segélyhelyünk, emellett a 2008-as témakör kapcsolódása miatt, a felállított segélyhelyen „Minden perc számít!” programunk megismétlését tervezzük, amelynek célja, hogy a polgárok figyelmét felhívjuk az alapvető elsősegélynyújtási ismeretek, képesség fontosságára.

B u d a p e s t, 2010. február 23.

ÖPVE Központ

Sajtó kontakt: