2018. március 29., csütörtök 13:55

Téli Normafa biztosítások

2018-01-06 NormafaA 2017/2018-as téli szezonban önkénteseink minden havas hétvégén elsősegélynyújtó ügyeletet adtak Normafán, a Normafa Park munkatársaival közösen.

Mint már évek óta, az idei szezonban is Egyesületünk látta el Normafán az elsősegélynyújtó ügyeletet. 2017 decemberétől 2018 március elejéig összesen 8 hétvégén, 16 napon keresztül voltunk fent a hegyen, hogy segítséget nyújtsunk azoknak, akik esetleg megsérülnek a téli sportok űzése közben. A hó nagyon sokakat vonzott fel, rengetegen jöttek kisgyerekkel, volt aki szánkózott, volt aki síelt/ síelni tanult, sokan snowboardoztak, de volt aki kerékpárral vagy gyalog élvezte a telet. A különféle sportokat kedvelők szerencsére odafigyeltek egymásra, összesen 10 alkalommal kellett elsősegélyt nyújtanunk, jellemzően könnyű sérültek esetében.

Több alkalommal kerestek meg minket szülők, hogy nem találják gyermeküket, de olyan is volt, amikor kisgyerek jött oda hozzánk, hogy a szülei elvesztek. Ezekben az esetekben a Normafa Park munkatársaival megkezdtük a keresést, és minden alkalommal rövid időn belül előkerültek a családtagok.

Február 14-én a Normafa is csatlakozott a Sípályák éjszakája kezdeményezéshez, és esti sízést szerveztek a Kis-Norma tetejére. A pálya megvilágítását 4 kárhelymegvilágító készlettel és aggregátorral segítettük, emellett természetesen az egész estés program alatt is készenlétben álltak elsősegélynyújtóink.

A biztosítások során 19 önkéntesünk összesen 423 munkaórát teljesített.

 


 

Utoljára frissítve: 2018. március 29., csütörtök 14:20