2017. október 10., kedd 13:11

Sikeres minősítő vizsgát tett a FŐTÁV Önkéntes Mentőcsoport

2017-09-29 főtáv minősítő

2017. szeptember 29-én került sor a Főtáv Önkéntes Mentőcsoportjának minősítő gyakorlatára, ahol alapvető vízkár-elhárításra szerezték meg a nemzeti minősítést.

Tavaly alakult meg a Főtáv dolgozóiból a szervezet mentőcsoportja, mely idén tavasszal rendszerbeállító gyakorlaton, szeptemberben pedig már minősítő gyakorlaton bizonyította felkészültségét.

A gyakorlat kezdetén a hivatásos katasztrófavédelem szakemberei köszöntötték az állományt, és meghatározták a feladatokat. Az ÖMCS-nek meg kellett töltenie a homokzsákokat, majd nyúlgátat kellett építeni. Amikor elkészült, a minősítő bizottság két helyen kérte a gát bordás megtámasztását, később pedig egy buzgárt kellett elfogniuk a résztvevőknek.

A feladat végeztével az eszközök elpakolásra kerültek, majd felsorakozott az állomány az értékelésre. A gyakorlat során a csapat összeszokottan, szakszerűen és gyorsan dolgozott, mely a minősítő bizottság tagjainak is elnyerte tetszését, és a látottakat megfelelőre értékelték, így a Főtáv Önkéntes Mentőcsoport át is vehette a nemzeti minősítésről szóló oklevelet. Ezúton is gratulálunk nekik!

A minősítő gyakorlat lebonyolítását önkénteseink is segítették, 2 fő 6 munkaórát teljesített. 

 


 

 

Utoljára frissítve: 2018. január 05., péntek 11:13