2017. október 10., kedd 08:44

Életmentés délutánja Hatvanban

2017-09-28 Életmentés délutánja2017. szeptember 28-án Hatvanba látogattunk, ahol az „Életmentés délutánja” rendezvényen vettünk részt a Ments Életet Egyesület felkérésére.

A Grassalkovich kastélyban tartott, mindenki számára nyitott rendezvényen az érdeklődők megtekinthették eszközeink egy részét, például a városi kutatás-mentés során használt vésőgépet és endoszkópos kamerát, láncfűrészt, elsősegélynyújtó felszerelésünket, távolságvédelmi akciókészletünket, és természetesen fel lehetett próbálni sisakjainkat. Sokan érdeklődtek a polgári védelem és az önkéntesség mikéntjéről, számukra felvilágosítást adtunk a hozzánk való csatlakozás lehetőségeiről.

A délután folyamán egy félórás előadást is tartottunk, mely során a hallgatóság megismerhette az Egyesület működését, tevékenységét, a Budapest Mentőszervezet kötelékében végzett munkánkat.

Egyesületünk bemutatkozásán kívül az ottlévők megtekinthettek egy harcművészeti bemutatót, illetve meghallgathatták az Országos Mentőszolgálat hatvani mentőállomásán szolgáló mentőtiszt előadását az elsősegélynyújtásról.

A rendezvényen 4 önkéntesünk 24 munkaórát teljesített.  

 


 

 

Utoljára frissítve: 2017. október 10., kedd 09:00