2017. október 10., kedd 07:48

Programok augusztus utolsó hétvégéjén

2017-08-26 festo-lovag2017. augusztus 26-án két helyszínre is hivatalosak voltunk. A FESTO-AM családi napot tartott, a Zöld Sziget Állatmenhely pedig az idei Lovagi és Testőr Pikniknek adott otthont.

Az óbudai FESTO-AM rendszeresen tart családi programokat. Ezúttal a gyár megtekintése, a szülők munkájának megismerése mellett Egyesületünk is meghívást kapott, hogy színesítsük a programot. A gyerekek megtekinthették sisakjainkat, elsősegélynyújtó felszerelésünket, kipróbálhatták az újraélesztést. Meglepő módon azonban nem ezek, hanem a lapáthordágy nyerte el leginkább a tetszésüket, ugyanis sorban kérték hogy ráfeküdhessenek, önkénteseink pedig a vállalkozó szellemű FESTO dolgozókkal közösen vitték egy-egy kört a gyerekeket. A Zuglói Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek köszönhetően egy tűzoltó autó is érkezett a helyszínre, melyet azonnal megrohamoztak a gyerekek, mindenki elsőnek akart a kormányhoz ülni, vagy épp felmászni az autó tetejére.

Miután elbúcsúztunk a gyerekektől, Törökbálintra indultunk, ahol a Máltai Lovagrend a hagyományos Lovagi és Testőr Piknik rendezvényét tartották. A néhány héttel ezelőtti, nagysikerű „Árva gyermekek az árva állatokért” rendezvény után döntöttek úgy, hogy ezúttal a pikniket is a Zöld Sziget Állatmenhelynél tartják. Egyesületünk egy sátorral települt ki, és a sisakok, eszközök mellett egy katasztrófát ábrázoló molinót is felállítottunk, mely előtt fotózkodni lehetett.

Mindkét rendezvény családias, jó hangulatban telt, 5 fő önkéntesünk 35 munkaórát teljesített.

 

 


 

Utoljára frissítve: 2017. október 10., kedd 08:25