2017. január 13., péntek 08:03

Elsősegély oktatás Normafán

2016-12-01 normafa oktatás2016. december 01-02-án továbbképzést tartottunk a Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézmény munkatársai számára. 

A tavaly megtartott kéthetes oktatásra épülő, ismétlő és továbbképzés jellegű elsősegélynyújtó képzést tartottunk, melyen az Intézmény 8 munkatársa vett részt. Az első nap a korábban megszerzett tudás átismétlésével telt, és olyan alapokat érintettünk mint az újraélesztés, a mentők értesítése, a félautomata defibrillátor használata, a stabil oldalfektetés és a teljes test vizsgálat.

A második nap került sor a különféle sérülések ellátásának begyakorlására, külön kiemelve a téli időszakban, sípályán, erdőben előforduló baleseteket. A Normafa Park munkatársai megtanulták például a bukósisak eltávolításának feltételeit, a gerincsérült ellátásának követelményeit, a különféle törések rögzítésének módját és azon eszközök használatát, amik ezeknél az eseteknél elengedhetetlenek.

A képzés célja az is volt, hogy a téli havas hétvégéken, amikor rengeteg szánkózó és síelő keresi fel a Normafa területét, hatékonyabban tudjanak együtt dolgozni önkénteseinkkel, akik minden ilyen téli napon elsősegélynyújtóként vannak jelen Normafán. 

A képzésen 3 fő önkéntesünk 20 munkaórát teljesített.