2016. máj. 04., szerda 11:40

Ifjúsági katasztrófavédelmi versenyek

2016-04-19 ifi versenyek2016. április 19-én zajlott az idei katasztrófavédelmi ifjúsági verseny fővárosi döntője, egy héttel korábban pedig az észak-budai kerületek összevont versenyét tartották meg. Önkénteseink a két versenyen, és az észak-budai régió győztes csapatainak felkészítésén is részt vettek.

Április 12-én a II. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon került megrendezésre az I., II., III. és XII. kerületből induló csapatok összevont versenye. Az elmúlt néhány évtől eltérően ezúttal a tesztlapok kitöltése mellett osztott sugarat szereltek, puttonyfecskendővel célba lőttek, és vegyi védelmi ruha és gázálarc szabályos fel- és levételét is be kellett mutatniuk a csapatoknak. Egyesületünk az utóbbi állomáson segédkezett, felügyelte és pontozta a csapatok tevékenységét. A verseny végén a kutyás szolgálat bemutatóját tekinthették meg a résztvevők.

14-én a kerületek győztes csapatainak az Észak-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltségen tartottak felkészítést, ahol megtanulhatták és gyakorolhatták az árvízvédelmi, elsősegély, RBV és tűzoltó állomások fővárosi versenyen várható feladatait. Önkénteseink az árvízvédelmi felkészítésen a nyúlgát építésének oktatásában vettek részt, az RBV állomáson pedig vegyi védelmi öltözet szabályos fel- és levételét, valamint a VAX katalógus használatát tanították meg a diákoknak.

A felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny fővárosi döntőjére április 19-én került sor a Hajógyári szigeten. Egyesületünk 5 fő önkéntessel vette ki részét az árvízvédelmi állomás munkájából. Az állomáson egyszerre három csapat volt jelen, akiknek az volt a feladata, hogy a rendelkezésre álló 25-25 darab előre megtöltött homokzsákból két sor magas, szabályos nyúlgátat építsenek a képzeletbeli folyó partjára. Önkénteseink a csapatokat a hivatásos katasztrófavédelmi szakemberekkel közösen értékelték, mondták el az elkövetett hibákat, és hoztak döntést a végleges pontszámról. A pontszámok menetlevélre történő felvitelében szintén segédkeztünk.

Az észak-budai versenyen 3, a felkészítésen 4, a fővárosi döntőn pedig 5 fő önkéntesünk vett részt, akik ezzel 67 önkéntes munkaórát teljesítettek.

  


 

 

Utoljára frissítve: 2016. máj. 04., szerda 12:30