2015. június 22., hétfő 11:17

Árvízvédelmi oktatás a Graphisoft Parkban

2015-05-29 graphisoft árvíz2015. május 29-én önkénteseink ismét a Graphisoft Parkban jártak. A Graphisofttal kialakult kiváló együttműködés keretein belül, a Park kérésére ezúttal árvízvédelmi oktatást és bemutatót tartottunk az érdeklődők számára. 

A Graphisoft Parkban dolgozók rendszeresen részt vesznek a dunai árvizek elleni védekezésben, ezért fontos, hogy időnként felfrissíthessék tudásukat, az új alkalmazottak pedig megtanulhassák az alapokat.

Ez alakalommal megismerhették az árvízvédelem alapfogalmait, hogyan kell a zsákokat helyesen megtölteni, begyakorolhatták a nyúlgát építését, annak bordás megtámasztását, valamint a buzgárok elfogásához elengedhetetlen ellennyomó medence kialakítását is.

Hogy jobban átérezhessék, milyen is amikor élesben kell védekezni, a kialakított pihenő- és étkező sátorban lehetőségük volt leülni és megpihenni, közben kérdezhettek önkénteseinktől, sőt aki kért, annak bográcsban melegített, konzerv egytálételt is felszolgáltunk.

 

A nap önkénteseinknek is hasznos volt, hiszen amikor épp nem volt kit oktatni, a mieink is lelkesen gyakoroltak, bontották le és rakták újra a gátat. A programon 6 fő önkéntesünk vett részt, akik 45 munkaórát teljesítettek.

  


 

 

 

Utoljára frissítve: 2015. június 22., hétfő 12:05