2014. augusztus 04., hétfő 12:05

Városmajori családos tábor Verőcén

2014-07-25 csattogó völgyEgy Egyesületünkhöz közeli szervezőtől jött a felkérés, hogy vegyünk részt a verőcei Csattogó völgyben megrendezésre kerülő 10. Városmajori családos tábor egyik programján. A kérésnek eleget téve, 2014. július 25-én pénteken kétórás foglalkozást tartottunk a táborozó gyerekeknek.

A 10. Városmajori családos tábor szervezői a hét folyamán folyamatos programokat szerveztek mind a szülőknek, mind a gyerekeknek. Pénteki napon a felnőtteknek különböző előadásokat tartottak, közben a 3-15 év közötti gyerekeknek kétórás foglalkozást szerveztek, melyen három szervezettel ismerkedhettek meg. A tűzoltók és a mentők mellett Egyesületünk kapta a lehetőséget, hogy háromszor félórában foglalkozzon a gyerekekkel. A tábor témája idén az emberi test volt, így önkénteseink főként az újraélesztésre oktatták a fiatalokat. Az elméleti rész átbeszélése után gyakorlatban is megismerhették a helyes újraélesztés lépéseit, majd ki is próbálhatták, milyen mellkaskompressziót végezni, illetve orron át lélegeztetni valakit.

A foglalkozások második felében bemutatásra került Egyesületünk technikai eszközeinek egy része. Fokozott figyelem kísérte a lánc- és orrfűrész bemutatását, ám a legnagyobb sikert a gyerekek körében a lakosságtájékoztatásra használt hangosbeszélők érték el, melyek helyes használatát ki is próbálhatták.

A Csattogó völgyi programmal 3 önkéntesünk összesen 18 munkaórát töltött.

 


 

 

 

Utoljára frissítve: 2014. augusztus 04., hétfő 21:08