2017. október 10., kedd 09:23

Célra tarts!

2017-09-29 célra tarts2017. szeptember 29-én a Budapest Mentőszervezet tagszervezeteként vettünk részt a Célra tarts! vetélkedőn, ahol a sérültosztályozást mutattuk be.

A Budapest Főváros Védelmi Bizottsága által, középiskolások számára szervezett verseny végén egyórás bemutatót tartott a Budapest Mentőszervezet. A gyerekek megismerhették a tűzoltók munkáját, akik egy imitált tűz eloltását mutatták be a vonulástól a visszaszerelésig.

Ezt követően Egyesületünk sérültosztályozó (triage) helyét lehetett megtekinteni, bemutattuk triage készletünket, a résztvevők megismerhették a triage lényegét, menetét.

Végül mentőkutyás bemutató következett, ahol a különféle fegyelmező gyakorlatok mellett az eltűnt személy felkutatását is bemutatták.

A bemutatók során önkéntesünk folyamatosan narrálta az eseményeket, így mindenki számára érthető volt, hogy mi és miért történik. A program végén a versenyzők szabadon megtekinthették bármelyik szervezet eszközeit, lehetett beszélgetni a tűzoltókkal, meg lehetett nézni az autót, játszhattak a kutyákkal, és kérdezhettek önkénteseinktől is.

A bemutató során 4 önkéntesünk 12 munkaórát teljesített. 

 


 

 

Utoljára frissítve: 2017. október 10., kedd 09:30