2016. máj. 04., szerda 12:10

Tájékoztató nap

2016-04-16 tájékoztató nap április2016. április 16-án, az idei évben másodszor tartottunk tájékoztató napot azok számára, akik érdeklődnek munkánk iránt, és önkéntesként szeretnének az Egyesülethez csatlakozni.

A tájékoztató nap három részből állt. Először a BASIC tanfolyam részét is képező szervezetismeret előadás került bemutatásra, hogy a résztvevők megismerjék az Egyesület tevékenységét, képességeit, történetét, helyét és szerepét az itthoni és külföldi mentésben, az előmeneteli lehetőségeket, valamint az elmúlt évek nagyobb alkalmazásait, rendezvényeit, programjait.

Ezt követően híradó-kommunikációs ismeretek keretében megtanulhatták a kézi rádiók használatát. Fontosnak tartjuk hogy a hozzánk csatlakozók tisztában legyenek a rádióforgalmazás szabályaival és módjaival, továbbá hogy képesek legyenek a rádió használatára, hiszen a rádióösszeköttetés alapvető fontosságú minden káresemény során. Rövid elméleti oktatás után a résztvevők gyakorlatban sajátíthatták el a rádiózás alapvető ismereteit.

A napot munkavédelmi oktatással zártuk, hisz mind a jogszabályok, mind az Egyesület belső rendelkezései megkövetelik, hogy önkénteseink tisztában legyenek az eszközök használatának veszélyeivel, és a sérülések elkerülése érdekében rendszeresített munkavédelmi eszközökkel.

 

A tájékoztató napon 4 fő érdeklődő és 6 fő önkéntesünk vett részt, összesen így 36 munkaórát teljesítettünk. 

 


 

 

Utoljára frissítve: 2016. máj. 18., szerda 20:31