2013. június 02., vasárnap 18:46

Járőrvezetőket tréningeztünk

2013-06-03 Járőrvezetői tréningEgyesületünk vezetésének kiemelt célja, hogy önkénteseinket ne csak szakmai feladataikra készítse fel, de lehetőség szerint vezetői kompetenciáikat is bővítse. Ezért a szakmai felkészítések mellett vezetői tréningekkel segítjük önkénteseinket vállalt feladataik eredményes ellátása érdekében.

Az ÖPVE legkisebb önállóan alkalmazható egysége a járőr, ez 2-4 fő önkéntesből áll, vezetője a járőrvezető, aki önállóan végzi a járőr megalakítását, felszerelését, eligazítását, kárterületi vezetését, váltását, ellátását és leszerelését. A járőrvezetők felkészítése és felkészültsége az ÖPVE műveleti képességeinek alapja.

A járőrvezetők felkészítése a BASIC és SPECIALISTA tanfolyamokon szerzett szakmai ismeretekre építve két részre oszlik. Az első modulban a szervezetismeret mélységeiben merültünk el, felidéztük és kibővítettük a BASIC tanfolyam 1.2. moduljában tanultakat, részletesen érintve a vezetés egyes kérdéseit. A második részben egy járőr megalakításától követtük végig a járőr "életciklusát" a leszerelésig kitérve az egyes vezetői feladatok tartalmára és követelményeire. A modulok közben workshop jelleggel beszéltük meg a nehézségeket, kérdéseket. Ezt követően a járőrvezető-jelöltek 4 gyakorló vezetői feladatot fognak megoldani, amelyek során tapasztaltabb önkénteseket vezetve közvetlen visszacsatolást kapnak munkájukról és vezetői teljesítményükről.

15 fő önkéntes vett részt a tréningen, köztük olyanok akik már gyakorló járőrvezetők csak fel akarták idézni az eddig elsajátítottakat, olyanok akik csoportvezetői képzésre készülnek és olyanok is akik most akarnak belevágni a mások vezetését jelentő kalandba, Összesen 125 önkéntes munkaórát dolgoztunk ezen alkalommal.

Sok sikert a vezetői munkához!

 


 

Utoljára frissítve: 2013. június 03., hétfő 08:28