2013. március 13., szerda 14:38

BASIC tavaszi tanfolyam utolsó képzési napja

Vége felé közeledik az idei év első Basic tanfolyama. 2013. március 10-én sor került az utolsó képzési nap lebonyolítására, melyen a hallgatóknak RBV, és műszaki mentési ismereteket oktattunk.

 

A vasárnapi program első fele a radiológiai-, biológiai-, és vegyivédelmi alapok megismerésével, az eszközök áttekintésével kezdődött. Bemutattuk gázálarcok fejlődését, valamint a még ma is használt sugárszintmérő, és mintavevő eszközöket. Az elméleti rész után a hallgatók a gyakorlattal is megismerkedtek: begyakorolták az Egyesületnél rendszeresített Auer S3 gázálarc, a GV2, és a Tychem C típusú védőruhák szabályos fel- és levételét. 
Az ebédszünetet követően került sor a műszaki mentésre. Kezdésként átismételtük az 1.3 modulban elhangzott munkavédelmi szabályokat, és ismertettük a láncfűrész, valamint a szivattyú kezelésének legfontosabb előírásait, és veszélyeit. Bemutattuk használatukat, majd a hallgatók sorban kipróbálhatták az eszközöket.

A képzési napon 5 fő leendő önkéntesünk vett részt, akik tudásukról a jövő vasárnapi Basic vizsgán adnak majd számot. A képzésben résztvevő instruktorok 20 önkéntes munkaórát teljesítettek.