2013. február 17., vasárnap 19:01

BASIC 1/2013 I. modul

2013. február 17-én egész napos program keretében került sor az idei év első BASIC tanfolyamának nyitónapjára. A foglakozásokon az I. modulcsoport három modulját oktattuk: általános polgári védelmi ismereteket, szervezetismeretet és munkavédelmet.

Az I. modulcsoport oktatásának célja, hogy megalapozza a gyakorlati felkészítéseket, átfogó és általános képet adjon a katasztrófavédelem, a polgári védelem jogi szabályozásáról, szervezetéről, feladatairól, bemutassa Egyesületünk szervezetét, feladatait, képességeit és alapvető munkavédelmi ismereteket közvetítsen.

Az általános polgári védelmi modul keretében kerül oktatásra a lakosságvédelem átfogó ismeretrendszere is, amely riasztási, kitelepítései, kimenekítési, befogadási, helyi védelmi feladatokat ismertetett meg a résztvevőkkel. Itt foglalkozunk a helyi védelem és az egyéni védelem bemutatásával is. A szervezetismeretről szóló 1.2 modul Egyesületünk bemutatására, eddigi eredményeink, vezetési rendszerünk, képzési rendszerünk megismertetésére, alkalmazott okmányaink használatának gyakorlására hivatott. Oktatásának célja, hogy a résztvevők közelebb kerüljenek Egyesületünkhöz, megismerjék eredményeinket, történetünket. Az 1.3 modulban dolgozzuk fel a munkavédelem főbb kérdéseit, ezzel alapozva meg a biztonságos kárterületi tevékenységet, feladatellátást.

A 1/2013-as tanfolyamot az egyesületünkhöz jelentkezett 6 fő hallgató kezdte meg. Az oktatással 30 önkéntes munkaórát teljesítettek az instruktorok.

 

Utoljára frissítve: 2013. február 17., vasárnap 19:38