2018. február 22., csütörtök 13:25

Járőrvezetői tréning

2018. január 28-án járőrvezetői tréninget tartottunk, melyre jelenlegi és leendő járőrvezetőinket vártuk.

Az év első képzésén azoknak tartottunk képzést, akik az Egyesület legkisebb műveleti egységét, a 2-4 főből álló járőrt kívánják vezetni. Nincs olyan megmozdulás, melyen önkénteseinket ne osztanánk járőrökbe, így fontos hogy ezen csapatok élén képzett, jó szervezőkészséggel és megfelelő szakmai ismerettel rendelkező vezetők álljanak. Az ő dolguk, hogy a megalakulástól a leszerelésig irányítsák a hozzájuk beosztott önkénteseket, az adott feladat biztonságos, hatékony és gyors végrehajtása mellett nekik kell odafigyelni például az emberek étkeztetésére, pihentetésére, a kivitt felszerelések szakszerű használatára, azok megóvására is.

A tréningen átismételtük a BASIC tanfolyam szervezetismeret modulját, és valós, megtörtént példákon keresztül emeltük ki számukra a járőrvezetés feladatait, az esetleges problémák megoldását. A résztvevők megismerték a járőrvezetői táska tartalmát, ismét átnézték a kitöltendő dokumentumokat, áttekintették a járőrvezetői kézikönyvet.

Leendő vezetőinknek az egynapos tréninget követően négy alkalommal kell bizonyítaniuk, hogy megfelelő felkészültséggel rendelkeznek mások irányításához, amit a hozzájuk beosztottak fognak értékelni egy több szempontból álló rendszer alapján.

A képzésen 9 önkéntesünk 56 munkaórát teljesített.

 


 

Utoljára frissítve: 2018. március 29., csütörtök 14:28