2017. szeptember 23., szombat 11:15

Speciális elsősegélynyújtó tanfolyamon jártak önkénteseink

Augustus végén - szeptember elején a Magyar Afrika Társasággal (MAT) kialakuló együttműködés keretein belül az Egyesület két önkéntese is részt vehetett az exBLS (kibővített laikus újraelesztés) elnevezésű tanfolyamon, amit a Magyar Afrika Mentőszolgalat szervezett meg Budapesten. 

Az első alkalommal megrendezésre kerülő képzésen két elsősegélynyújtó specialista önkéntesünk képviselte Egyesületünket.
A képzés egy elméleti, és egy gyakorlati napból állt,  melyet a MAT Mentőszolgálatának vezető mentőtisztje tartott. A gyakorlatorientált vizsgán 2-3 fős csoportokban, imitátorok segítségével eljátszott, életszerű szituációkat kellett megoldani a vizsgázóknak. Önkénteseink elmondása szerint az átadott anyag nagyon gyakorlatias és hasznos volt, a vizsgán imitátorokkal lejátszott életszerű szituációk pedig kellő perspektívába helyezték az elméleti tudást.
A tanfolyamot elvégzők, és a vizsgán megfelelően teljesítők oklevelet vehettek át.
 
Reményeink szerint a továbbiakban még szorosabb együttműködést tudunk kialakítani a Magyar Afrika Társáság Mentőszolgálattal, és további önkénteseinket küldhetjük el ilyen és ehhez hasonló, magas szakmai színvonalon megtartott képzésre.

A gyakorlaton 2 fő önkéntesünk 32 munkaórát teljesített.

 


 

 

Utoljára frissítve: 2017. október 09., hétfő 12:31