2017. máj. 31., szerda 12:24

Járőrvezetői tréning

2017-04-01 jőrvez2017. április 1-jén járőrvezetői tréninget tartottunk azon önkénteseink számára, akik a jövőben járőrvezetőként kívánnak tevékenykedni.

 

Egyesületünk műveleti időszakban felállított legkisebb egysége a járőr, mely általában 2-4 főből áll, és vezetőjének a feladat a megalakítás, felszerelés, és a tevékenység végrehajtása során a közvetlen irányítás. Szervezi és irányítja a rá bízott önkénteseket, biztosítja számukra a megfelelő felszerelést, felel a pihenőidőért, az élelmezésért, és persze a kivitt technikai eszközökért is. A jó járőrvezető tehát elengedhetetlen része a műveleti szervezeti egységnek.

A tréningen résztvevő két leendő járőrvezetővel megismertettük a vezetés elméleti alapjait, az önkéntesekkel való bánásmód és a felelősség kérdéskörét, és átismételtük a BASIC tanfolyam Szervezetismeret modulját, a vezetői feladatokra kihegyezve. Végül áttekintettük a járőrök életciklusát, az egyes eseményeknél felmerülő kérdéseket, speciális feladatokat, és a járőrvezetői kézikönyvet, amelynek célja a vezető segítése a feladatok meghatározásával, egyéb hasznos információkkal.

A nap folyamán önkénteseink 29 munkaórát teljesítettek. 

  


 

 

 

Utoljára frissítve: 2017. máj. 31., szerda 12:41