2017. március 30., csütörtök 10:59

Alapfokú kötéltechnikai tanfolyam

2017-03-26 alpin12017. március 11-én alapfokú kötéltechnikai mentő tanfolyamot kezdtek meg önkénteseink, melyet most is a Magyar Barlangi Mentőszolgálat tartott Egyesületünknek. A résztvevők a négy napos képzést egy összetett, csoportos vizsgafeladattal zárták, melyen mindannyian jól teljesítettek.

Öt fő önkéntesünk részvételével indítottuk el a képzést, melynek négy napja alatt megismerkedhettek a használt felszerelésekkel, az alkalmazott technikákkal, illetve minden résztvevő magasszintű kötélbiztonsági jártasságot szerzett. A március elején kezdődő tanfolyam annyiban különbözött a legutóbbi alaptanfolyamtól, hogy ezen a már haladó képzésen résztvett önkénteseink is bekapcsolódtak az oktatásba.

A négy nap alatt a kötélen való biztonságos fel- és leközlekedést, a kötélhídon történő vízszintes mozgás technikáját, az ellensúllyal történő sérültmozgatást, és a feszített hidak kiépítésének módszereit tanulták meg a résztvevők. Az oktatáson kiemelt hangsúlyt kapott az Egyesület által nemrégen beszerzett, speciális teherelosztó eszköz alkalmazásai lehetőségeinek megismerése.

Önkénteseink remekül helytálltak, az oktatók vezetője elismerően nyilatkozott teljesítményükről, a folyamatos összetartásról, az elhivatottságról és kitartásról, ami az egész képzést hangulatát meghatározta.

A képzéssel 9 fő önkéntesünk összesen 246 munkaórát teljesített.

A képekért köszönet a Magyar Barlangi Mentőszolgálatnak!

  


 

 

 

Utoljára frissítve: 2017. máj. 31., szerda 12:20