2017. szeptember 23., szombat 10:57

Kötéltechnikai gyakorlónap

2017-08-26 alpin gyakorlónap2017. augusztus 26-án nyolc fő részvételével kötéltechnikai napot tartottunk, melyre elsősorban az Egyesület kötéltechnikában jártas önkénteseit vártuk.

Amellett, hogy ezt az alkalmat szokásosan az alaptudás frissítésére és a kötélen való biztonságos és hatékony mozgás készség szintű elsajátítására is használtuk, azok az önkéntesek, akik részt vettek a Nisben megtartott kötéltechnikai mentő kurzuson, megosztottak a többiekkel az ott látott szakmai fogásokat.
Ennek részeként bemutatásra került pár gyakorlatias fogás az eszközök biztonságos használatának témaköréből, néhány csomó, amik bizonyos szituációkban igen jó szolgálatot tudnak tenni, újfajta standolási megoldások, valamint a kétköteles technika. Az átbeszélést követően a csapat gyakorlatban is kipróbálta ezeket, és megvitatták azok beépítését az Egyesület kötéltechnikai gyakorlatába.
A gyakorlaton résztvevő önkéntesek mindannyian egyetértettek abban, hogy az Egyesület alpin csapatának a kint megtanult, és kötéltechnikai berkekben elterjedtebb kétköteles technikát kell alapvetően használni, bizonyos esetekre fenntartva az eddigi barlangi egyköteles technikát. 

A gyakorlaton 8 fő önkéntesünk 64 munkaórát teljesített.

 Köszönjük a képeket a Pirót Fotó-nak!

 


 

 

 

Utoljára frissítve: 2017. október 09., hétfő 12:06