2014. augusztus 12., kedd 12:21

Szivattyúink dolgoztak a fővárosban

2014. augusztus 7.-én a fővárosban rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék hullott, ennek következtében  A XI. kerületben élő lakók telefonon kérték Egyesületünk segítségét több elöntött pince és garázs miatt.

 

 

Három fő Önkéntesünk egy órával később már útnak is indult két szivattyú készlettel. A helyszínen, felderítés után tapasztalták, hogy a lehullott csapadék nagy része már elfolyt, de további esőzések magukkal vonzották volna, az újabb elárasztás veszélyét, amennyiben nem emelik ki a fennmaradt vizet. Így megoldásként az összefolyó kútból – melyből még továbbra is szivárgott a víz a garázsba – átemelték az utcán lévő csatornába.

A művelet gyorsan véget ért köszönhetően nagy teljesítményű szivattyúinknak. A munka során észlelték, hogy az utcára lakosok hordák vödrökkel a vizet, majd természetesen felajánlották segítségüket, melyet nagy örömmel fogadtak. Az áttelepítés ezúttal szintén egy garázshoz történt és ismét egy összefolyóból való átemelés volt a feladat az utcai csatornába. A helyzetet nehezítette a nagyobb távolság, de ezt is sikeresen megoldották a tömlők hosszabbításával.

A beavatkozásunk 3 órán át zajlott, több esetet nem tapasztaltak sem a helyszínen, sem további bejelentés nem érkezett, így önkénteseink a sikeres beavatkozást követően 23.30-kor leszereltek.

 


 

 

Utoljára frissítve: 2014. augusztus 12., kedd 19:19