Hiba
  • [sigplus] Kritikus hiba: A galéria forrásául szolgáló 2007-04-27_bomba_gallery mappát nem egy alapmappához viszonyított relatív útvonallal adta meg.

2007. április 28., szombat 14:21

II. Világháborús bomba a XII. Kerületben

[sigplus] Kritikus hiba: A galéria forrásául szolgáló 2007-04-27_bomba_gallery mappát nem egy alapmappához viszonyított relatív útvonallal adta meg.

2007. április 27-én kora délután II. Világháborús robbanószerkezetet találtak a munkások a XII. Kerület Törpe utcában folyó csatorna építés közben.

 


A Rendőrség lezárta a helyszín 200 méteres körzetét a forgalom elől, valamint intézkedés történt az érintett, szomszédos épületek ideiglenes kiürítésére.

Helyszínre érkezése után a Magyar Honvédség tűzszerészei megvizsgálták és azonosították a lövedéket, amely egy 82 mm átmérőjű aknagránát volt. A tűzszerészek a hatástalan robbanószerkezet biztonságos helyen történő felrobbantása mellett döntöttek, ezért kísérettel elszállították egy, a XII. Kerületben található elhagyatott kőbányába.

A kőbányában a robbantás előkészítése és a biztonsági zóna lezárása után megtörtént a szerkezet megsemmisítése.

Az eseményeknél jelen volt az Egyesület felderítő járőre, aki figyelemmel kísérte a történteket, valamint folyamatos kapcsolatban állt a kerületi polgári védelmi kirendeltség vezetőjével, aki így pontos információkhoz jutott az eseményekről.

 

 

 


{gallery}2007-04-27_bomba_gallery{/gallery}